Hoppning
4 juli 2019 09:40

Beerbaums tävlingspartner somnade in i boxen

Framgångsrik hingstEfter en lång och framgångsrik karriär - där han hoppade in över 1,8 miljoner euro i prispengar - pensionerades Ludger Beerbaums Chaman som 18-åring. Nu har hingsten somnat in hemma i stallet.

Beerbaums tävlingspartner somnade in i boxen
Ludger Beerbaum och Chaman hade stora framgångar tillsammans. Foto: Roland Thunholm

Ludger Beerbaum skriver att den nu 20-årige Chaman (KWPN e Baloubet du Rouet-I Love You) dog i helgen. Efter hans dagliga rutiner, med avelsarbete, motion i skrittmaskinen och hagen, så somnade hingsten stilla in i sin box på eftermiddagen.
– Jag har många fina minnen tillsammans med Chaman. Han var lätt att ha att göra med och väldigt trevlig att rida, skriver Beerbaum.

Tillsammans vann ekipaget mängder av stora klasser – bland annat German Masters i Stuttgart, Grand Prix i Lyon, Lausanne och Wiesbaden, och Global Champions Tour i Wien och Valkenswaard. Chaman hoppade in över 1,8 miljoner euro, och pensionerades som 18-åring på tävlingarna i Riesenbeck 2017.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden