Nyheter
9 mars 2020 13:12

Belamour överlevde inte skadan

Stor sorgDressyrhingsten Belamour skadade sig illa i hagen i vintras. Förhoppningen var då att han ändå skulle kunna leva ett lyckligt pensionärsliv. Men ödet ville annorlunda och den tidigare Flyingehingsten är nu borta för alltid.

Belamour överlevde inte skadan
Belamour och Susanne Gielen i 7-årsfinalen i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Belamour 1151 (hingst f-04 e Belissimo M-Lord Sinclair I, uppf Heinrich & Wilhelm Strunk) ägdes tidigare av Flyinge och gick bland annat två finaler i unghäst-VM. För åtta år sedan såldes han till Norge och tävlades där framgångsrikt av Alexandra Andresen. Bland annat är ekipaget norska juniormästare och silvermedaljörer på YR-EM.

I november förra året råkade Belamour ut för en tragisk olycka i hagen där han slet av två senor i ena bakbenet. Att han aldrig mer skulle komma ut på dressyrbanorna stod klart direkt, men förhoppningen var ändå att han skulle få leva ett gott liv som pensionär.

Rehabiliteringen såg först ut att gå åt rätt håll, men därefter vände lyckan och Belamour drabbades av akut fång i det motsatta benet. Eftersom han inte kunde stödja på benet, fanns det ingen annan utväg än att låta honom få somna in. Det berättar Alexandra Andresens mamma Kristin G Andresen för Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden