Blogg
7 februari 2017 08:30

Beridarbloggen: Framsteg för fascinerande personligheter

Framsteg med hästarna på jobbet, egna träningar, gemensam stall-yoga och så en dos glamour på det. Beridarbloggaren Loi håller minst sagt igång i vintermörkret

Här i Linköping är det full fart hela tiden. Hästarna gör framsteg och jag trivs väldigt bra på jobbet.

Det är en förmån att ha möjligheten att arbeta med många olika hästar i varierande åldrar – och dessutom flera i varje årgång. Jag tycker att det är särskilt spännande med inridningshästarna, just att se hur olika de tar till sig träning och utbildning. Ett gäng lika gamla och ungefär lika mycket hanterade småttingar som får samma förutsättningar av samma ryttare men ändå klättrar uppför en helt egen utvecklingstrappa.

Ju mer jag arbetar med inridningarna desto mer lyser deras personligheter igenom. Framförallt ju fler nya uppgifter de ställs inför. Det är ganska fascinerande hur hon som tyckte att longering var rörigt plötsligt blev helt lugn när vi gav oss på tömkörning istället, eller hur han som fortfarande kan titta snett på schabraket känner sig som en kung när han får bära runt en människa på ryggen.

Jag tycker att det är häftigt att se dem tackla nya utmaningar på sitt eget vis. En extra bonus med just de yngsta hästarna är att allting händer så fort. På några dagar kan hästen gå från att aldrig haft ryttare på ryggen, till att trava runt som om den aldrig gjort annat.

En förmiddag i veckan är det yoga som gäller. Vi kör ashtanga yoga med tränare och hela baletten, 100% engagemang! I fredags var senaste omgången, och idag är det dags igen! När det är yoga-dag gör vi stallet på morgonen som vanligt och så rider jag en häst eller två beroende på tid. Sedan är det ombyte från ridbyxor till yogabyxor och så kör vi drygt en timme, plus en efterföljande powernap. Den är nog max 10 minuter, men den är livsfarlig, för det räcker för att man ska bli helt sömnig lagom tills det är dags att byta tillbaka till ridbyxorna och sätta fart med resten av dagen.

Ridbyxor av, yogabyxor på.

I helgen åker jag upp till Stockholm och håller träningar igen. I och med att jag jobbade helg den här veckan så är jag ledig även på fredagen, så jag åker upp redan torsdag kväll. Sedan är dagarna fullbokade, det blir dressyrträningar med både hopp- och dressyrekipage, ridning av unghästar i olika åldrar och så några nya bekantskaper. Ser fram emot det!

Förresten, vi jobbar inte bara… Förra helgen var det Östergötlands Ridsportgala, en kväll i hästväg! Tror inte något annat distrikt kan mäta sig med den galan faktiskt, jag var imponerad!

Bra underhållning och glittriga efterrätter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden