Körning
5 maj 2020 06:00

Besked om flera mästerskap som ställs in

AvblåstNu står det klart att ytterligare mästerskap försvinner ur tävlingskalendern. Det är sportkörningens VM för fyrspann och EM för unga kuskar som inte kommer att genomföras i år.

Besked om flera mästerskap som ställs in
Linnea Kristiansen, här med Di Luca, gör sitt sista år som junior men får inte chansen att starta junior-EM. Foto: Eva Österlund

Världsmästerskapet i sportkörning för fyrspann skulle ha hållits 31 augusti – 6 september i Kronenberg, Nederländerna. Europamästerskapet i sportkörning för young driver, juniorer och children var planerat till veckan innan, 24-30 augusti, i franska Lamotte Beuvron.

Men nu ställs de in, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

− Det var väntat och det är rätt beslut, men det är givetvis tråkigt, man tappar sugen lite, säger sportkörningens landslagsledare Annika Borg till hemsidan.

− Vi skulle ha skickat komplett lag till ungdoms-EM och Fredrik Persson till VM i fyrspann.

Nu får hon sätta nya mål för sina landslag.

– Så fort det går, givet läget, kör vi igång med landslagsträningar för att hålla motivationen uppe. Våra ekipage är i väldigt bra form. Det är klart att man aldrig har tränat i onödan, men det är en besvikelse för kuskarna såklart, särskilt när vi var så bra på g.

Annika Borg hade stora förhoppningar på Sveriges unga kuskar inför årets mästerskap.

− För ungdomarna hade vi absolut siktat på medalj. Nu pratas det om att mästerskapet ska hållas nästa år. Men för Linnea Kristiansen är det sista året som young driver, nästa år kör hon som senior.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden