Sportnytt
18 augusti 2022 12:39

Ingen vanlig biljettförsäljning till OS i Paris – biljetterna lottas ut

BiljettsläppMed de svenska VM-framgångarna purfärska i minnet kan det kännas långt till OS i Paris 2024. Men för den som suktar efter fler historiska ögonblick är det redan nu dags att börjar tänka på OS-biljetter. Tur i spel är en fördel – läs mer här.

Ingen vanlig biljettförsäljning till OS i Paris – biljetterna lottas ut
Historiska hoppsvenskarna. Foto: Roland Thunholm

Strålkastarljusen har knappt slocknat efter VM i Herning, men efter de historiska framgångarna för hoppsvenskarna vänds redan blickarna mot OS i Paris 2024. Efter att ha landat precis utanför pallen är även det svenska dressyrlaget OS-kvalat, vilket bäddar för spännande svenskritter i den franska huvudstaden om två år.

Den officiella OS-sajten är igång och nedräkningen har börjat. I skrivande stund är det 708 dagar kvar till det smäller i den historiska miljön kring slottet i Versailles. Vill du öka chanserna att få de biljetter du vill ha, kan du redan nu gå med i en klubb som gör att du slipper hänga på låset inför biljettsläppet. Biljetterna kommer nämligen att lottas ut.

Två dragningar

Lotteriet för registrering av paketbiljetter öppnar redan i slutet av 2022. Efter första dragningen öppnar sedan själva försäljningen i februari 2023. I maj 2023 öppnar försäljningen av singelbiljetter och i slutet av 2023 släpps biljetterna som är kvar.

Olympiska spelen är världens största sportarrangemang och närmare 10 miljoner biljetter kommer att finnas till försäljning, samt 3,4 miljoner till Paralympics. För första gången någonsin kommer biljetterna endast att säljas online och vara tillgängliga för hela världen.

OS i Paris 2024 äger rum den 26 juli-11 augusti, och Paralympics går i sin tur av stapeln den 28 augusti-8 september.

Arrangören försäkrar dessutom att alla kommer att kunna ta del av spelen, om inte fysiskt så digitalt.

Läs mer – och registrera dig för att delta i biljettlotteriet här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden