Sverige
30 april 2020 06:20

Billdals Ridklubb i karantän

SmittaEn privathäst på Billdals Ridklubb utanför Göteborg insjuknade för två veckor sedan i hög feber. Ett prov togs som visade på ekvint coronavirus. Hästen är nu friskförklarad men anläggningen är i karantän till den 22 maj.

Billdals Ridklubb i karantän
Hästen fick hög feber och ville inte äta eller dricka. (Hästen på bilden har inget samband med artikeln.) Foto: iStock

Det var den 15 april som en privathäst på Billdals Ridklubb insjuknade i hög feber. Distriktsveterinären kom ut och hästen isolerades i ett karantänstall samtidigt som anläggningen stängdes. Två dagar senare fördes hästen till djursjukhuset i Helsingborg där ett prov togs som visade på ekvint coronavirus.

Hästen är nu friskförklarad och tillbaka på Billdals Ridklubb, men anläggningen kommer att vara i karantän till och med den 22 maj. Det innebär att inga hästar får lämna anläggningen och inga gästande hästar tillåts komma in. Inga andra hästar har visat symptom, enligt verksamhetschefen Susanna Granerfeldt.
– Ridskolan pågår som vanligt och som alltid är det viktigt att vara noga med att byta kläder och skor när man rör sig mellan olika stall, säger hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden