Hoppning
3 december 2017 16:59

Biltjuven slog till igen

UPPDATERAD Sweden International Horse Shows tyngsta klass har fått sin vinnare. Bertram Allen tog sin sjunde bil på tre Friendstävlingar, men meetingbilen landade hos den svenska EM-hjälten samtidigt som Malin Baryard Johnsson visade vad framtiden har att erbjuda.

Biltjuven slog till igen
Foto: Mikael Persson/MiP Media

Ännu en bil stod på spel när helgens högsta klass, Sweden Grand Prix, avgjordes på Friends arena över en 1,55-bana byggd av Peter Lundström.  Sju av de 18 ekipagen var felfria i mål och de fem snabbaste fick göra upp i en winning round.

Tävlingarnas sportchef Malin Baryard Johnsson och framtidshoppet H&M Indiana, som nyss debuterade 1,60 med placering, var andra ekipage ut i winning round och levererade den första dubbelnollan. Ledningen höll i sig tills den näst sista ryttaren, förra årets biltjuv Bertram Allen och Gin Chin van het Lindenhof, drog till med en nära 12 sekunder snabbare tid.

Då var det upp till Peder Fredricson att försöka råda bot på irländarens ledning, men trots ett massivt publikstöd gick det inte riktigt vägen. Med ett ner tillsammans med H&M All In blev det en tredjeplats på dagens snabbaste tid.
– Lite dålig anridning på vattenoxern, jag tappade språnget lite i honom, och jag tror att det är därför han rev hindret efter. Men, vill man vinna måste man förlora ibland också, säger Peder.

Tredjeplaceringen räckte dock till att säkra meetingpriset i form av en bil, som nu gör sällskap med den bil som Peder vann i går. Än återstår en bilchans i last man standing-klassen Sweden Masters.

Sweden International Horse Show
En leende trea som är en bil rikare. Foto: Mikael Persson/MiP Media

Ny bil till Allen

Klassens segerbil gick alltså till unga irländaren Bertram Allen, som bara har tävlat Gin Chin van het Lindenhof sedan oktober då han tog över efter Marcus Ehning.
– Det är en ganska ny häst för mig och jag lär just att känna honom. Han ska med till London rätt snart och det blir det sista för i år, säger Bertram om sin vinnarhäst och konstaterar att det är prima i Stockholm
– De två sista åren har jag lyckats vinna tre bilar båda gångerna, och jag trodde nog inte att det skulle gå igen. Nu hoppade min häst makalöst. Med Peder efter mig visste jag att jag var tvungen att ge allt och det gjorde jag. Om Peder hade slagit mig hade det var fair enough – jag hade inte kunnat göra mer, säger Bertram.

Indiana är på G

Sportchef Baryard Johnsson gladdes åt att hennes lovande 9-åring H&M Indiana, som hon har haft i snart tre år, åter levererade.
– Hon är en väldigt speciell häst, inte helt okomplicerad. Det är enklare att hoppa stora hinder än att träna på små hemma. Grundomgången i dag kändes enkel – mycket enklare än 1,40 i går.

Indiana har samma far, Kashmir van Schuttershof, somAll In och Irma Karlssons Ida van de Bisschop. Malin berättar att Charlotte Söderström köpte Indiana just mycket på stammen. Nog finns det vissa likheter mellan Allan och Indiana.
– De är lite speciella båda två, lite annorlunda, säger Malin och fortsätter:
– Men, när Allan är lugn kan han väl vara lite bekväm, men Indiana är alltid på tå. Allan är världens bästa häst och hon är en väldigt lovande häst – det är den stora skillnaden mellan dem.

Sweden International Horse Show
H&M Indiana visade sin kapacitet… Arkivbild: Mikael Persson/MiP Media
Sweden International Horse Show
…och gladde sin ryttare ordentligt. Foto: Mikael Persson/MiP Media
Sweden International Horse Show
Snabbast av klassens två helt felfria och en ny bil till Bertram Allan. Foto: Mikael Persson/MiP Media
Sweden International Horse Show
Den här gången rådde inte Europamästarna på irländaren. Foto: Mikael Persson/MiP Media
171203irmaida2rt
U25-ryttaren Irma Karlsson har levererat flera gånger om på Friends och blev nu fyra med Ida van de Bisschop efter ett ner i winning round. Irma lär den svenska publiken få se mer av i de stora sammanhangen. Foto: Roland Thunholm
171203nicola2rt
Nicola Philippaerts och H&M Harley v. Bisschop satte dagens första nolla i grundomgången. En femteplats blev det slutligen och därmed var tre i topp-5 från H&M-teamet. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden