Dressyr
30 juli 2014 11:48

Blågul ponnytopp i Malmö

Den internationella ungdomsdressyren i Malmö är inne på sin sista dag, kür för hela slanten. Då passade Linnéa Holmgren och Ebba Kjellberg på att visa de danska ekipagen var skåpet ska stå. Svensk seger och tvåa i ponnyküren.

Blågul ponnytopp i Malmö
Segrande Linnéa Holmgren med sin fina Indiana Joe på ärevarv efter seger i ponnykür. Kim C Lundin kim@witnet.se

Den sista och avslutande dagen på Malmö City Horse Shows internationella dressyrtävlingar avlöpte i ett betydligt svalare klimat än under de inledande klasserna.

Linnéa Holmgren på sin fina Indiana Joe, en C-ponny en kategori 2 enligt internationell terminologi, gjorde en verkligt bländande küruppvisning. De visade små 8-metersvolter i förvänd galopp, fina enkla byten och ett svårt program präglat av mjuka fina övergångar. Det gjorde att lilla Indiana Joe kunde hävda sig bland större kategori 1-ponnyer. Tävlingsdagarna i Malmö har varit framgångsrika, Indiana Joe och Linnéa har varit placerade varje dag.
De representerade Sverige i NM redan 2013 men nu är det dags för 12-åriga Linnéa att fortsätta på sina större ponnyer och det finns några att välja på. Drömponnyn Indiana Joe, brunskäck, är till salu.

Andraplacerade Ebba Kjellberg gjorde en fin insats med Danny Beau i deras första internationella tävling. Hon har ridit fuxvalacken under 2014, han tävlades innan dess av Lina Jönsson som även ingick i EM-laget 2012 med honom. Tillsammans blev de nu tvåa efter att ha tagit placering även i det individuella programmet under tisdagen.

Tredjeplatsen gick till Henriett B.Hansen på sin Lilo L som varit framgångsrik segrare både måndag och tisdag.

Resultat


Stolt mamma Malin Holmgren assisterar på prisutdelningen när Linnéa och Indiana Joe ordnade fram ”Du gamla du fria” för första gången under Malmös dressyrtävlingar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden