Dressyr
18 februari 2015 19:33

Blågula segrar i Norge

(Uppdaterad onsdag) Emilie Nyreröd och Miata blev gårdagens GP-vinnare i Arctic Equestrian Games i Vestfold, Norge. På tisdagen vann Alva Lander det individuella programmet för young rider och avslutningsdagen var blågult åter i topp.

Emilie Nyreröd och Miata tog vinsten i gårdagens GP. (Arkivbild) Kim C Lundin kim@witnet.se

Det blev 68,240 procent för Emilie Nyreröd och den tyska Miata (val f -99 e Graziell-Grasco, äg Emilie Nyreröd) i Grand Prix-klassen som avgjordes igår kväll i Vestfold, Norge.

Anna Svanberg följde med Emilie på pallen och blev andraplacerad med Hermes på 66,840 procent. Clara Espinosa deltog också i klassen men kom precis utanför placering.

Under tisdagens fortsatta tävlingar blev Filippa Norrman och Candela tvåa i det individuella programmet för juniorer.

Uppdatering
Senare på tisdagen var young rider på banan i FEI:s i.ndividuella program. Där nådde Alva Lander 70,026 procent med den danska Herbie Hancock Graftebjerg (val f -02 e Blue Hors Hertug-Michellino), vilket höll till knapp seger. Isabella Tovek och Connery tog hand om fjärde plats.

I eftermiddagens Intermédiaire I kom Lina Andersson på fjärde plats med Dalhems Diomedes och 67,132 procent.

Uppdatering onsdag
Dressyrens sista tävlingsdag resulterade i en ny blågul triumf. Åter genom Emilie Nyreröd och Miata som vann GPKür på 71,875. Anna Svanberg, med tre domare på sin sida mot Emilies två, var tätt bakom på 71,75 med Hermes. Clara Espinosa och Welton Five kom femma bland de sex startande.

I motsvarande klass för young rider blev Alva Lander trea och Isabella Tovek fyra och Filippa Norrman kom på tredje plats i juniorernas kür. Det tävlades också i Intermédiaire kür där Lina Andersson kom trea.