Avelsnyheter
31 januari 14:28

Bohemian ska klonas

DressyrDressyrhästen Bohemian fortsätter att skapa rubriker. Nu berättar hans nya ägare Heidi Humphries att han ska klonas. "Världen behöver fler som honom," säger hon.

Bohemian ska klonas
Cathrine Laudrup-Dufour och Bohemian har flera framgångar bakom sig, bland annat en individuell fjärdeplats vid OS i Tokyo. Foto: FEI/Liz Gregg

”Vi kan inte få för mycket av denna speciella häst,” skriver Heidi Humphries, USA, på sociala medier. Hon syftar på Bohemian (WESTF val f -10 e Bordeaux-Samarant, uppf H Langewellpott) och berättar samtidigt att valacken ska klonas.

Bohemian blev individuell fyra på OS i Tokyo och tog individuellt kürsilver på EM samma år tillsammans med danska Cathrine Laudrup-Dufour.

Heidi Humphries, som äger Zen Elite Equestrian Center, köpte valacken i slutet av 2023 efter en period då planerna kring hans försäljning väckt mycket uppståndelse.

I en intervju med Eurodressage berättar Heidi Humphries vidare om beslutet att klona sin fyrbenta stjärna: ”Vi har redan startat processen med att klona Bohemian,” säger hon bland annat och berättar att beslutet handlar om att bevara de mest värdefulla häst-generna.

”Direkt när jag mötte Bohemian insåg jag att världen behöver fler som honom. Som en stolt supporter av dressyr i USA är det mitt mål att födda upp och träna hästar med Bohemians gener,” fortsätter hon.

Bohemian heter numera Zen Elite´s Bohemian och ska tävlas av Endel Ots.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden