Världen
25 februari 2015 16:30

Olika rön om skydd av ben

Bandage ger lite mer stöd men benskydd skyddar bättre mot slag. Det finns mycket att tänka på för den som vill skydda sin hästs ben på något sätt. Men det finns också experter som menar att skydd kan göra mer skada än nytta.

Eurodressage berättar i en lång och utförlig artikel om olika rön när det gäller att skydda hästarnas ben vid arbete. I artikeln redogörs för en del forskning i ämnet och för- och nackdelar med bandage respektive benskydd. Artikelförfattarens sammanfattning är att hästar har rört sig fritt utan benskydd länge under sin utveckling och att skydd av olika slag faktiskt kan göra mer skada än nytta på det område som är tänkt att skyddas. Samtidigt finns det forskning som visar att benskydd kan vara till stor nytta för vissa hästar, till exempel dem som slår emot sina egna i ben i rörelse. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden