Nyheter
27 oktober 2018 20:34

Borås FRK vann Drömfondens stora segercheck

SegerFyra klubbar från olika idrotter stod i den slutliga finalen av ATG Drömfond och slutligen blev det Borås FRK som tog hem storkovan, som kommer att hjälpa klubben i deras sociala projekt.
– För en ridklubb betyder det otroligt mycket, säger ridhuschef Sara Eriksson.

Borås FRK vann Drömfondens stora segercheck
Borås FRK fick ta emot segerchecken i dag. Intill Peter Forsberg står ridhuschef Sara Eriksson. Foto: ATG

De fyra finalisterna i ATG Drömfond hade redan fått 50 000 kronor var till sina respektive projekt och nu stod ytterligare 100 000 kronor på spel. Vinnaren röstades fram och det blev Borås FRK som kammade hem segerchecken för  ”det viktiga samarbetet med BUP där barn med utmaningar kan hitta harmoni hos hästarna”.

– För en ridklubb betyder det otroligt mycket – det är stora pengar för oss, säger ridhuschef Sara Eriksson.
– Vi har satsat mycket på sociala projekt och det är väldigt roligt att det uppmärksammas. Det är galet roligt och väldigt omtumlande att vi vann, säger hon vidare efter att ha fått ta emot segerchecken i vinnarcirkeln på lördagen.
I finalvideon (se ovan), där Drömfondens ambassadör Peter Forsberg besöker ridklubben, bjuds tittarna in till verksamheten. Sedan i våras är några av barn- och ungdomspsykiatrins stödjande insatser flyttade till klubben och där får barn och ungdomar viktigt stöd av sina nyfunna fyrfota, trygga vänner.

ATG Drömfond

De fyra finalisterna:

Borås Fältrittklubb (vinnare) vill utöka sitt samarbete med BUP. Hästar har en lugnande effekt på människan och samarbetet innebär bland annat att terapi kan erbjudas i anslutning till stallet

IFK Motala BK skridskofritids vill ge alla barn möjlighet att röra sig, oavsett föräldrarnas ekonomiska förutsättningar. Alla barn i förskola och lågstadiet är välkomna att låna utrustning och träffa barn i samma ålder.

Skate Nation låter skateboarden vara ett verktyg för integration där framförallt nyanlända ungdomar får ett sammanhang att möta jämnåriga.

Simlabbet i Umeå vill göra det enklare för unga med hörselnedsättning att lära sig simma. Idag har de utbildat en teckenspråkskunnig simlärare men vill utveckla den delen av verksamheten.

Juryn består av Peter Forsberg, ambassadör ATG Drömfond; Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm; Leif Magnusson, verksamhetschefMångkulturellt centrum samt Maria Guggenberger, CSR-chef ATG.

Källa

Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-