Avelsnyheter
18 april 2021 06:20

SWB Equestrian Weeks satsar på ”plantskola för SWB-hästar”

Unga talangerSWB Equestrian Weeks bjuder på en ny unghästklass i höst. "SWB Prospects har vi lite internt kallat för plantskolan", säger SWB:s Senior Advisor Tomas Torgersen. Läs mer här.

SWB Equestrian Weeks satsar på ”plantskola för SWB-hästar”
SWB Prospects premierar goda prestationer generellt. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: Roland Thunholm

”En efterfrågad plantskola för de yngre, ännu lite orutinerade SWB-hästarna som behöver känna på hetluften.” Så lyder beskrivningen av den nya klassen SWB Prospects som tar plats när SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy äger rum i höst.

SWB Prospects är en klass för 5- och 6-åringa hästar i dressyr och hoppning.
– SWB Prospects har vi lite internt kallat för plantskolan, och det är faktiskt precis vad det är, berättar SWB:s Senior Advisor Tomas Torgersen på SWB:s hemsida.

– Vi har upplevt en efterfrågan från ryttare att kunna ta med sina unga hästar, som av en eller annan anledning inte haft möjlighet att kvala, men som fortfarande skulle behöva den här typen av tävling på erfarenhetskontot. Det sådde ett frö hos oss och ur det har vi skapat SWB Prospects, fortsätter han.

”SWB Prospects rids i två omgångar på en nivå lägre än för motsvarande ålder när det gäller Breeders Trophy-klasserna i både hoppning och dressyr och i stället för att utse en segrare premieras goda prestationer generellt”, lyder kriterierna.

– För dressyren kommer vi att slå ihop procenten och premiera ekipagen enligt en guld-silver-bronsnivå och för hoppningens del handlar det naturligtvis om att belöna felfria rundor, förklarar Tomas Torgersen vidare.
– Det viktigaste är framför allt att vi vill att både hästar och ryttare ska kunna få en bra upplevelse med sig och få smaka på atmosfären, men på en snäppet lägre nivå.

Uppfödarna lyfts fram

Även uppfödarna kommer att uppmärksammas och premieras i den nya klassen. Något som är oerhört viktigt för SWB.

– Uppfödarna är navet i hela vår verksamhet och det är väldigt betydelsefullt för SWB att de ska känna både glädje och stolthet över sina avkommor, säger Helén Uddefors, vd på SWB.
– Genom SWB Prospects skapar vi ytterligare en möjlighet att lyfta fram dem, avslutar hon.

SWB Equestrian Weeks är ett samarrangemang mellan SWB, Flyinge AB och RS Strömsholm. Fälttävlansfinalen avgörs på Strömsholm vecka 37 och dressyrens och hoppningens finaler avgörs under vecka 39 och 40 på Flyinge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden