Hoppning
21 juni 2018 12:38

Brittisk ryttare dödshotad efter grov spöanvändning

Internationellt Ben Talbots hårdhänta spöanvändning när hans häst vägrade på ett hinder i en fyrstjärnig tävling i Tyskland nyligen har väckt starka reaktioner. Britten har fått flera dödshot via sociala medier efter att en film, som du kan se här, har spridits.

Brittisk ryttare dödshotad efter grov spöanvändning
Ryttaren kunde inte kontrollera sig och använde spöt på ett hårdhänt sätt på sin häst. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Brittiske hoppryttaren Ben Talbot fick sitt andra gula kort för otillåten spöanvändning på kort tid under fyrstjärniga tävlingar i Gross Viegeln nyligen. Det var när hans häst Everglade vägrade på ett hinder som ryttaren ser ut att tappa kontrollen på sitt humör och slog hästen med spöt hårt flera gånger.

– Det jag gjorde finns ingen ursäkt för, det var riktigt dumt gjort av mig, säger ryttaren till Horse and Hound.

Ryttaren stängdes av i två månader med omedelbar verkan.

Nu berättar Horse and Hound att Ben Talbot har fått flera dödshot via sociala medier på grund av händelsen. En film när han slår sin häst har spridits och väckt starka reaktioner. Ben Talbot säger också till Horse and Hound att han tänker ta ett längre uppehåll från sporten.
– Om det blir sex månader eller ett år vet jag inte. Men jag vill inte göra det här något mer. Jag vill inte ha dödshot och jag har fått stänga mer min Facebooksida, säger han till tidningen.

Ägarna till Everglade ska ha flyttat sin häst till en annan ryttare.

Se filmen från händelsen nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden