Världen
29 december 2014 14:15

Ryttare räddad från färjan

Den brittiske hoppryttaren Nick Channing-Williams är en av dem som räddats från den brinnande bilfärjan i Adriatiska havet. Färjan, med nästan 500 passagerare ombord, började att brinna på söndagens morgon.

Den brinnande färjan i Adriatiska havet mellan Albanien och Italien har varit en stor nyhet världen över, inte minst för att det har varit komplicerat att rädda passagerarna i det hårda vädret. Nu berättar The Telegraf att den brittiske hoppryttaren Nick Channing-Williams har suttit fast på färjan i ett dygn innan han kunde räddas, förmodligen med hjälp av helikopter. 

Både ryttaren och hans grekiska fästmö ska må bra efter omständigheterna. Nick Channing-Williams är proffesionell hoppryttare och har varit baserad i Grekland de senaste sju åren.

Enligt uppgifter i svenska medier ska det finnas en svensk ombord på färjan. Vid lunchtid på måndagen var fortfarande 100 personer fast på färjan. Fyra personer har hittats döda och en person ur räddningsmanskapet har omkommit. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden