Ponny
5 december 2015 12:51
Ridsportplus

Bronsponnyn har bytt hem

New forest-hingsten Dimmans Eros har haft ett medaljkantat 2015 med Moa Nordfjäll på ryggen. Nu har han flyttat till en ny liten ryttare och nästa år blir det mer fokus på avel hemma i Skåne.

Bronsponnyn har bytt hem
Moa Nordfjäll och Dimmans Eros kom på plats 14 individuellt och tog brons med laget på EM. LottaGyllensten

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Moa Nordfjäll har under 2015 ridit Dimmans Eros RNF 182 (f- 98, e Fredriksbergs Dizney-Silverlea Buckskin, uppf och äg Helena Grühb) till bland annat guld på lag-SM i hoppning, silver på lag-NM i fälttävlan, brons på lag-EM i fälttävlan och seger på SM i fälttävlan.

Eros har under sin framgångsrika karriär hela tiden ägts av sin uppfödare Helena Grühb som berättar att Eros sedan ett tag tillbaka har ett nytt hem.
– Nu rids han av Tanja Svensson och de har startat några hopptävlingar hittills. Hon är lillasyster till Louise Svensson Jähde, så det är en landslagsfamilj Eros har kommit till, säger Helena till Ridsport.
Hon berättar vidare att det är familjen Nordfjäll som har ordnat den nya ryttaren från Tågarpsortens RF åt C-ponnyn.
– Det har alltid varit så att familjen som har Eros ordnar nästa hem åt honom eftersom de känner honom bäst och vet var han passar. Det har funkat väldigt bra måste jag säga.

Och visst stämmer det med en titt på Eros meritlista som innehåller det mesta, bland annat NM-guld i hoppning och NM-brons i fälttävlan.
– Han blir ju 18 i vår och har varit ute på nationell och internationell nivå i många år, så han har hunnit med en del, konstaterar Helena som förstås noggrant har följt framgångarna och nämner årets ponny-EM som en riktig höjdare.

Snart kan det komma att galoppera omkring ännu fler små Eros runt om i landet. Parallellt med tävlingskarriären har hingsten varit tillgänglig via semin och enligt planen blir det mer fokus på avel nästa år. Eros kommer att finnas hemma på Dimmans stuteri i Skåne för naturlig betäckning.
– Han lånades ut när han var fem och har varit borta i snart 13 år. Trots att jag har fött honom känner jag honom egentligen inte så bra längre, så det ska bli väldigt spännande att ha honom hemma mer, säger Helena.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden