Avelsnyheter
18 mars 2020 12:36

Bruksprovet för ponnyhingstar ställs in

Helgens avelsvärdering av ponnyhingstar på Grevagården ställs in. "Förutsättningarna för vårt tidigare beslut att köra arrangemanget har ändrats det senaste dygnet", skriver företrädarna för Svensk Ridponny, Svenska New Forestföreningen och Svenska Connemarasällskapet som motivering till beslutet.

Bruksprovet för ponnyhingstar ställs in
Fredrik Svahn, ordförande i Avelsföreningen Svensk Ridponny. Foto: Eva Jangö

Bruksprovet för ponnyhingstar skulle ha ägt rum på Grevagården i helgen, men ställs nu in i sista minuten. Ambivalensen kring beslutet har dock varit stor.

Smittorisken hade kunnat hanteras enligt smittskyddsrekommendationerna, men osäkerheten är för stor, enligt Fredrik Svahn, ordförande i Avelsföreningen Svensk Ridponny, Håkan Erlandsson, ordförande i Svenska New Forestföreningen och Madeleine Beckman, ordförande i Svenska Connemarasällskapet som skrivit under beslutet att ställa in.

”Arrangemanget känns alltför riskfyllt och sårbart, vi har redan bortfall av några nyckelpersoner, och det är omöjligt att veta hur det ser ut i samhället till helgen”, lyder motiveringen – med tillägget att det är bättre att ställa in nu än att tvingas göra det på lördag morgon.

Målsättningen är att hitta andra lösningar för berörda hingstar när läget stabiliserar sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden