Avelsnyheter
18 januari 2021 19:20

Bruksprovet sänds live

Tomt på läktarenInte helt oväntat kommer årets bruksprov att bli publikfritt. Lyckligtvis går det dock att ta del av begivenheten via Equisport.

Bruksprovet sänds live
Saint Louis var så snäll som 2,5-åring att han fick vara kvar som hingst – i fjol blev han godkänd vid bruksprovet. Foto: Roland Thunholm

Bruksprovet 2021 är tänkt att gå av stapeln 1-6 mars på Strömsholm och kommer att anpassas efter Folkhälsomyndighetens restriktioner och riktlinjer gällande covid-19. Som väntat tillåts ingen publik, men SWB meddelar nu på sin Facebooksida att bruksprovet kommer att sändas live via Equisport.

Hingstar i åldern 3-5 år och även äldre hingstar som har presterat på tävling eller vid utländskt bruksprov deltar i bruksprovet som är öppet för maximalt 50 hingstar. Efter prövningen tilldelas hingsten vid godkännande en avelsvärdesnivå och blir då godkänd för avel i SWB.

Läs mer om bruksprovet här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden