Avelsnyheter
4 oktober 2018 08:37

Capten Sparrow styrde rakt mot championatsseger

Breeders TrophyÅrets första finalvinnare vid Breeders Trophy korades under onsdagskvällen. Capten Sparrow styrde skutan helt rätt och tog hem segern i 3-årschampionatet.

Capten Sparrow styrde rakt mot championatsseger
Capten Sparrow e Balou tog hem segern i Breeders Trophy för 3-åriga hopphästar. Ägare och uppfödare Maria Löw red själv Contessa (F.2) e. Cardento som är moder till Capten Sparrow. "När hon inte ville hoppa längre så fick det bli avelsboxen" säger Löw. Foto: Roland Thunholm

Någon totalseger blev det inte för Strawberry Daiquiri som vann Rikssto (läs om det i tidigare artikel), men en fin femteplats, delad med Texas Hold’em. Vinnare av treåringarnas Breders Trophy blev i stället Capten Sparrow (SWB, val e Balou u Contessa-Cardento) som är uppfödd och ägs av Maria Löw. Han allra sist startande på onsdagskvällen.
– Det är en fantastisk häst med otroligt bra ridbarhet, säger Emilia Gustavsson som hjälp Maria Löw med hästen sedan den var föl, till Ridsport.
Enligt ägaren och uppfödaren är vinnaren inte till salu.
”Det kom en fråga om han är till salu men det är han inte. Jag ska rida honom själv”, säger Maria Löw i arrangörens pressmeddelande.

Vacker och ädel, med utmärkt ryggverkan i sprången, god rytm och balans, mycket god benteknik, spänstig och samarbetsvillig, berömmer domare Michael Nord.
– Capten Sparrow är ganska skarp men ändå sansad, han är kvick och har ett distinkt avstamp.

18,4 var vinnarpoängen. En tiondel lägre hade tvåan, Didric W (SWB hingstf-15 e Diero Lux N u Canel W-Capriano, uppf Anna och Anette Wördin äg Michelle Olbrich), visad av Ghassan Al Housen och ytterligare en tiondel efter var Orlando Magic (SWB hingst f-15 e Radisson VDL u Rosalind-Everest uppf/äg Madlen Johansson) visad av Ellen Brunes.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden