Hoppning
10 januari 15:05

Casall börjar sista säsongen på segermark

Ņrets första femstjärniga tävling står för dörren och 30 av världens 40 högst rankade ryttare finns på startlinjen i Basel. För Sverige hoppar bland andra Rolf-Göran Bengtsson som vann Grand Prix-klassen där 2014 med Casall Ask och nu hoppas han på en favorit i repris.

Casall börjar sista säsongen på segermark
Casall och Rolf-Göran Bengtson startar sin sista säsong i Basel.

Den femstjärniga tävlingen i Basel kickar igång 2017 på toppnivå och Rolf-Göran Bengtsson ger sig direkt in hetluften. Han vann Grand Prix med Casall Ask i Basel 2014 och Rolf-Göran har valt att åter ta med sin förstahäst till tävlingen. Den snart 18-åriga hingsten har därmed chans att upprepa bravaden.
– Vi får se om det blir så, men planen är förstås att Casall ska gå så bra som möjligt och just Grand Prix är det stora målet med tävlingen, säger Rolf-Göran till Ridsport.

Både han och hästarna har haft en tids paus från tävlingsbanorna. På frågan hur formen är säger Rolf-Göran med ett skratt att det ju lär visa sig i helgen.
– Men här hemma känns det bra i alla fall. Nu när vi har haft tävlingsfritt är hästarna ännu mer motiverande.

Casll har sedan mastodontsegern vid Global Champions Tour-finalen i Doha bara hoppat i Genève. I Basel påbörjar han sin sista säsong som en av världens bästa hästar.
– Han har några stora tävlingar kvar. Vi börjar nu och så småningom gör han sin sista tävling i Hamburg i maj.
Rolf-Göran har även med sig den yngre Crunch och OS-hästen Unita Ask.
– Unita pushas inte mot de största klasserna i Basel. Hon ska gå i Leipzig helgen efter och är med som en förberedelse inför det.

Inte mindre än 30 av världens 40 högst rankade ryttare finns med för att hoppa om närmare sju miljoner kronor i Basel och på startlistorna finns namn som Daniel Deusser, Scott Brash och John Whitaker. Totalt hoppar drygt 60 ryttare och för Sverige rider även Erica Swartz och Henrik von Eckermann.
Henrik har redan varit igång på tävlingsbanorna i år och har nu med sig Yajamila, Mary Lou och Ugaulin du Bosquetiau. Tävlingarna startar på torsdag och avslutas på söndag med Grand Prix 1,60 där runt tre miljoner kronor står på spel.


Basel står värd för årets först femstjärniga. Foto: CSI Basel

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar