Dressyr
22 oktober 2018 11:43

Cathrine Dufour får jobb hos Helgstrand

Danskt stjärnsamarbeteEn av världens bästa dressyrryttare – danska Cathrine Dufour – har fått jobb hos Andreas Helgstrand och ska tävla och träna hästar. ”Jag är otroligt stolt över att ha fått denna möjlighet”, säger Cathrine.

Cathrine Dufour får jobb hos Helgstrand
Cathrine Dufour kommer att arbeta med Andreas Helgstrand för att utbilda, tävla och sälja hästar. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Cathrine Dufour är Danmarks dressyrdrottning, även om det inte blev någon VM-start då hennes Atterupgaards Cassidy inte var helt frisk. Däremot tog hon individuellt brons vid EM i Göteborg och gjorde väldigt fina resultat vid OS i Rio.

Hon driver i dag sitt eget stall, Dufour Dressage, i Roskilde och kommer även fortsättningsvis att ha sin bas där. Men i och med att hon nu också är anställd av Kilde Helgstrand Dressage kommer hon att få tillgång till ett flertal nya hästar som hon ska utbilda och tävla med sikte på de allra högsta klasserna. Och hennes stall kommer också att vara ett försäljningsstall för Helgstrand-hästar.

– Vi är väldigt glada över att Cathrine har valt att tacka ja till att jobba med oss, förklarar Andreas Helgstrand i ett pressmeddelande från Kilde Helgstrand Dressage.

I Helgstrands ryttarteam ingår i dag 21 ryttare. Totalt finns mer än 300 hästar på anläggningen där närmare 250 är i ridbar ålder.

– Jag ser verkligen fram mot att få möjlighet att träna några av världens bästa hästar och längtar efter att komma igång, berättar Cathrine.

Läs mer här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden