Sportnytt
10 januari 10:44

Cathrine Dufour satsar på hoppning

SamarbeteDressyrstjärnan Cathrine Dufour och hoppryttaren Rasmine Laudrup satsar på hoppning tillsammans. Två lovande helsyskon med samma mamma som Kannando Hästak har precis landat i stallet och planen är att börja tävla under våren. "Jag tror otroligt mycket på Rasmine", berättar Cathrine Dufour för Ridsport.

Cathrine Dufour satsar på hoppning
Cathrine Dufour och Rasmine Laudrup visar upp sina nya hoppstjärnor som de köpt från H H Horses. Foto: Privat/Instagram

”Vi kan knappt vänta tills vi får visa upp dem för världen”, skriver Cathrine Dufour på Instagram där hon har lagt ut både film och bild på de två unga hopphästar som precis landat i stallet. Även Rasmine Laudrup visar stolt upp nyförvärven på sin Instagram.

Hästarna är ett 5-årigt sto som heter Coco Loco och en 6-årig valack som heter Casillo, bägge med härstamningen Casall-Camargue. Mamman är unghästchampionatvinnaren Cambodia, som även är mamma till hingsten Kannando Hästak som rids av André Brandt.

– Vi har valt de här hästarna för att bägge två har en otrolig kapacitet. De är följsamma under ryttare, försiktiga och hoppar med stor marginal, berättar Cathrine Dufour för Ridsport.

Rasmine_casillo
Rasmine Laudrup med Casillo. Foto: Privat/Instagram

– Bägge har en fantastisk stam och vi ser verkligen fram emot att komma ut och visa upp dem på tävlingsbanorna. Planen är att göra dem redo för lite tävlingar under våren medan vi hela tiden håller utkik efter fler talanger.

Rasmine Laudrup är dotter till Brian Laudrup som är en av Danmarks och Nordens främsta fotbollsstjärnor. För ett par år sedan valde hon att göra ett tvärkast i livet för att satsa allt på att nå toppen som hoppryttare – och innan jul skrev Ridehesten att Rasmine Laudrup och Cathrine Dufour ska utveckla en gemensam verksamhet på Cathrines bas i närheten av Roskilde.

– Det är enormt roligt för mig att vara med i det här projektet och jag tror otroligt mycket på Rasmine och hennes talang, berättar Cathrine Dufour för Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden