Dressyr
1 april 2020 21:11

Cathrine Dufuor och Bohemian raketklättrar på rankingen

DressyrtoppenCathrine Dufour och OS-hästen Bohemian hann få några fullträffar precis innan coronapandemin satte stopp för allt tävlande. Det har nu fått ekipaget att klättra från plats 28 till 7 på världsrankingen. Från och med 1 april gäller särskilda rankingregler tills den normala tävlingskalendern är igång igen.

Cathrine Dufuor och Bohemian raketklättrar på rankingen
Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy. Foto: Roland Thunholm

Cathrine Dufour uttrycker sin stora glädje på Instagram över att båda hennes ”pojkar” nu rankas som topp tio i världen på dressyrrankingen som släpptes under onsdagen. Gentlemannen Atterupgaards Cassidy ligger kvar på plats 5 från månaden innan, medan ynglingen Bohemian har tagit ett jättekliv från 28 till 7 med sin överlyckliga ryttare.

Ekipaget hann få till flera fullträffar precis innan tävlingskalendern blev blank, bland annat vann de Hernings femstjärniga Grand Prix på över 83 procent, trots några missar. Nu kommer det inte att bli några tävlingsresultat på ett tag, varför FEI har tagit fram tillfälliga regler för hur rankingen ska räknas ut.

Från och med 1 april kommer perioden för vilken rankingen gäller att förlängas med 1 månad i taget för hoppning, fälttävlan, dressyr och paradressyr. Det innebär att rankingen efter den 31 mars räknas ut med perioden 1 mars 2019 till 31 mars 2020 som underlag. Rankingen efter den 30 april räknas ut med perioden 1 mars 2019 till 30 april 2020 som underlag – och så vidare tills den normala tävlingskalendern återupptas.

Syftet är att ingen ryttare ska förlora poäng under den pågående coronakrisen, samtidigt som poäng kan erhållas och tillgodoräknas på de platser där det eventuellt är möjligt att tävla

Bästa svensk på rankingen är Patrik Kittel med Well Done de la Roche som tagit ett litet kliv nedåt, från plats 13 till 14. Dubbelt i topp är fortfarande dressyrdrottningen Isabelle Werth.

Här är hela rankingen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden