Sverige
15 januari 2020 06:25

Cavaletti en favorit för Klimke – tränar landslagsryttare på svensk clinic

MasterclassPå lördag kommer Europamästaren i fälttävlan från 2019, Ingrid Klimke, till Runsten för att hålla clinic. Men det blir inte bara fälttävlansryttare som ska drillas av tyskan, utan även dressyrekipage - Klimke är en dubbeltalang som är kvalad till det tyska OS-laget i både fälttävlan och dressyr.

Cavaletti en favorit för Klimke – tränar landslagsryttare på svensk clinic
Ingrid Klimke i sitt esse, här med bästa hästen Hale Bob. Arkivbild: FEI

Under lördagen den 18 januari ska Ingrid Klimke undervisa både dressyr- och fälttävlansekipage på Runsten utanför Stockholm. Fokus kommer bland annat att ligga på cavalettiarbete – något som Ingrid Klimke brinner för. Arrangören Equestrian Academy har släppt namnen på några av de ryttare som är klara:
Cecilia Bergåkra, som tävlar Grand Prix dressyr och 1,20-hoppning, samt fälttävlansryttarna Anna Freskgård och Katrin Norling från landslagets utmanartrupp, och tidigare mästerskapsryttaren Frida Andersén.

Lovisa Degreef Beselin från Equestrian Academy är den som bokat in Ingrid Klimke.
– Jag arbetade hos hennes far, Dr Reiner Klimke, och har under flera år varit i samma stall som Ingrid – jag har sett henne rida både hoppning och dressyr med samma häst i svår klass. Ingrid är den absolut mesta ”horsewoman” jag vet. En person precis alla kan lära av, oavsett gren. Hon är ett med hästen i allt, kommenterar hon.

Läs mer om clinicen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden