Sverige
27 december 2019 14:35

Charlotte Haid Bondergaard rider i Patrik Kittels tour

Clinic-tourI årets upplaga av Patrik Kittel Dressage Tour handlar det om Grand Prix. Nu står det klart vilka hästar och ryttare som deltar på några av de fyra stoppen under tourens tredje år.

Charlotte Haid Bondergaard rider i Patrik Kittels tour
Den som går på clinic i Helsingborg får se både Charlotte Haid Bondergaard och Patrik Kittel i sadeln. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel Dressage Tour går snart av stapeln för tredje året i rad. Temat för 2020 års tour är Grand Prix.Första stoppet är Helsingborg den 12 januari. Där kommer Patrik själv att rida på familjen Haid-Bondergaards Dixiland, en tolvårig valack.
I hästbussen tar familjen Haid Bondergaard med sig Roberto des Frettes, som ska ridas av Charlotte själv.
– Jag ser så fram emot att rida för Patrik som är en sann inspiratör, säger Charlotte till Facebooksidan Ridsportens innovationer.

Alva Lander och Sandra Dahlin rider i Linköping

Nästa stopp är Linköping den 26 januari. Grand Prix-ryttaren Elin Aspnäs och Aspnäs Dressage har lånat ut två av sina hästar till Patrik.
Förs ut är den trettonåriga valacken Boukefallos. Häst nummer två är Exclusive, en tioårig valack som Elin haft i sex år och tagit hela vägen till Grand Prix.
När det gäller ryttare blir det – förutom Patrik – Alva Lander och Sandra Dahlin som deltar i Linköping.
Alva Lander och hennes 17-åriga Herbie Hancock har varit ett ekipage i sju år. Tillsammans har de tagit sig från junior till U25 Grand Prix.
Med sin egen uppfödning Ichi har Sandra Dahlin tagit sig till Grand Prix. Tillsammans har de vunnit 7-års championatet på både Falsterbo och Flyinge samt varit totalsegrare i Lövsta Future Challenge 2017. Siktet är inställt på landslaget.

Lånar från två ryttare i Göteborg

I Göteborg den 2 februari kommer en tidigare anställd hos Patrik, Johan Wessner, låna ut sin fjortonåriga valack Sterling.
– Vi siktar på SM 2020 och förhoppningsvis några tävlingar internationellt, säger Johan Wessner till Ridsportens innovationer.
I Göteborg lånar Emma Jönsson ut sin elvaåriga valack Donizetti 39. Ekipaget representerade Sverige i Europamästerskapen U25 i Italien i somras.
Den 8 mars är det dags för det sista stoppet, som blir på Djursholms ridklubb.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden