Sport
23 februari 2017 22:43

Charlotte och Karin smakstartade i 1,50

Två svenska tjejer var bästa hemmaryttare i 1,50-klassen som avslutade torsdagskvällen på GHS. Landslagsryttaren Charlotte Mordasini var vassast med uppstickaren Karin Martinsen just efter sig.

Charlotte och Karin smakstartade i 1,50
Charlotte Mordasini och Karin Martinsen var i farten.

Även dagens andra internationella hoppning var något av en uppvärmning. Medan vissa ekipage tog det relativt lugnt la andra upp ett snäppet högre grundtempo och svängde något tightare. Fransmannen Kevin Staut, sexa på världsrankingen, tog hem segern i 1,50-tidshoppningen med Unna de Kerglenn Hdc (sto, f 2008, e Cap Kennedy – Diamant de Semilly). Det var det halvårsgamla ekipagets första internationella seger och gav 62 500 kronor.

– Hon är ju bara nio år och det var hennes första femstjärniga seger, så jag är väldigt stolt. Jag visste att hon är snabb, men andra har mer erfarenhet i jämförelse så jag räknade inte med seger, sa den glada vinnaren vid prisutdelningen.
Han fixade även lite extra applåder genom att berömma publiken och meddela att han hoppades på att de skulle vara på plats helgen lång.


Det blev en internationell premiärseger för den franska duon. Foto: Roland Thunholm

Tio svenskar fanns på startlistan och bäst tid fixade Charlotte Mordasini med Romane du Theil. Det räckte till tionde plats och just efter henne landade stjärnskottet Karin Martinsen, som verkligen visade att hon är i Göteborg för tävla om placeringarna. Karin kvalade hon in som U25-ryttare, men togs ut som seniorryttare av förbundskapten Ankarcrona och gav redan nu ett kvitto på att hon är att räkna med under Gothenburg Horse Show. Dagens partner var, precis som vid framgångarna på Sweden International Horse Show, Britt och Brage Sundströms Quantos.

Den tredje svenska nollan, just utanför placering, satte den svenska mästaren Robin Ingvarsson med Hansson WL. 9-åringen vann så sent som igår titeln Morgondagens häst på Ryttargalan.

Resultat

MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS ALLT SAMLAT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden