Sverige
19 september 2012 12:57

Transportör häktad för våldtäkter

Den svenske hästtransportör som greps i Frankrike med falskt pass efter att ha varit häktad i sin bortavaro, misstänkt för våldtäkt, har nu häktats om av Lunds tingsrätt.

Ridsport har tidigare skrivit om fallet där flera kvinnor från olika delar av landet har berättat att de har blivit våldtagna av en hästtransportör. Våldtäkterna ska ha skett i samband med att kvinnorna har anlitat hästtransportören för transport av sina hästar. Fallet har också varit upp i tv-programmet Efterlyst, senast förra veckan. Transportören har varit häktad i sin bortavaro och efterlyst under två år. 

Nu har Lunds tingsrätt bestämt att hästtransportören ska fortsätta att vara häktad under tiden som polisens utrednings görs. Polisen tror att många fler än de tre kvinnor som har trätt fram har utnyttjats av mannen och vädjar till kvinnorna att ta kontakt med närmaste polismyndighet. Det finns vittnesuppgifter om att transportören hade flera fotografier på kvinnor i utsatta situationer i sin lastbil. De kvinnor som har gjort en polisanmälan berättar också att hästtransportören har hotat att skada dem, deras anhöriga och deras hästar om de berättar vad som har hänt. 

Enligt Helsingborgs Dagblad har mannen medgett att han haft samlag med en av kvinnorna, men detta ska enligt honom ha skett frivilligt.

Åklagaren har nu till den 28 september på sig att väcka åtal eller begära en omhäktning.

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar