Fälttävlan
26 augusti 2020 09:52

Chilli Morning död

AvlidenVM-medaljören Chilli Morning hörde till den exklusiva skara som vunnit den fyrstjärniga klassikern Badminton. Nu har världens mest framgångsrika hingst i fälttävlan somnat in för gott. Se klippet från Badminton där Chilli Morning spränger fram med William Fox-Pitt i sadeln.

Chilli Morning död
Chilli Morning och William Fox-Pitt. Foto: Roland Thunholm

– Jag har ridit honom mycket under lockdown – han har varit min ”happy hacker” och jag har ridit honom på våra egna dressyrtävlingar hemma. Han var på en uteritt igår och hoppade lite förra veckan med en av tjejerna här, säger ägaren Chris Stone till Horse & Hound.

Chilli Morning gick i sin egen hage på morgonen när han plötsligt föll ihop och dog omedelbart, fortsätter Chris Stone.
– Det gick väldigt fort och han led inte.

Chilli Morning (hingst f-00 e Phantomic-Kolibre, uppf Rainer Schicketanz, äg Chrisopher och Lisa Stone) är historiens mest framgångsrika hingst i fälttävlan och har haft en enastående karriär med britten William Fox-Pitt i sadeln.

Ekipaget vann silver i lag och brons individuellt på VM 2014. På EM i Malmö 2013 blev det också ett individuellt brons. Hingsten pensionerades och gick in i avelsboxen efter OS i Rio 2016 där ekipaget slutade som tolva. Chilli Morning tillhör dessutom den exklusiva skara som har vunnit den fyrstjärniga klassikern Badminton.

William Fox-Pitt beskriver sorgen över den fantastiska hingsten på Facebook och uttrycker också glädjen över att han nästa år kan se fram emot ett föl efter sin tävlingskamrat.

Här under kan du se klippet från terrängen när ekipaget vinner Badminton 2015.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden