Sport
21 februari 2017 17:02

Christoph Hess dömde SWB Trophy

SWB Trophy hade premiär i Scandinavium med Christoph Hess vid mikrofonen som domare och kommentator. Första segraren ut var 5-årige Dragon Welt och Ida-Linn Lundholm. (Uppdaterad med bilder)

Christoph Hess dömde SWB Trophy
Ida-Linn Lundholm med Dragon Welt är hittills helt obesegrade i Sverige. Nästa vecka måste de ändå mönstras inför AVN på bruksprovet, tummen upp för denne gossen måste nog vara en lågoddsare. Roland Thunholm

Christoph Hess är en legendarisk domare och unghästprofil från Tyskland, känd för sin mycket initierade kommentering av mästerskap och Clipmyhorse-sändningar. Han dömde i kollegium med Lena Mårtensson, Magnus Ringmark och Jan-Ove Olsson enligt klassisk gångartsbedömning med fem betyg. 

De fem startande hade blandade känslor inför den stora arenan men tre av dem verkligen glänste.

I första grupp fick Allegra och Anna Svanberg följande kommentar:
En fantastisk häst med en otrolig mjukhet i kroppen, visst lite spänd ibland men ändå verkligt bra. Hon har en otrolig skritt med 9,5 och en härlig galopp.
– Topp-klass resultat, jag är säker på att vi får se henne på unghäst-VM i Augusti, absolut på rätt väg i sin utbildning.

Poäng trav, skritt, galopp, lösgjordhet, framtidspotential
8.5, 9.5, 9.2, 7.9, 8.6, totalt 87.40 

Allegra och Anna Svanberg, ett par för unghäst-VM enligt Hess.

Ur andra grupp glänste Bravour och Karolin Sjöland där valacken visade en fin trav, bra fokus och härlig takt och balans. Skritten blev stundtals inte ren i takt även om den fria skritten var stor och ren. Galoppen är fin och bärig i uppförsbacke, kommenterade Hess.
Poäng trav, skritt, galopp, lösgjordhet, framtidspotential
8,8, 6,5, 9,3, 8,4, 8, 0 totalt 82 procent

Bravour med sin unga ägare och ryttare Karolin

När Dragon Welt och Ida-Linn Lundholm ridit färdigt som sista startande var Christoph Hess mer än måttligt entusiastisk och det är tveksamt om en svensk häst någonsin fått ett så fint omdöme.

– Dragon Welt är en häst som är 100 procent tränad för uppgiften, en riktigt happy athlete.Verkligt fin trav, fantastiskt schvung, en härligt presenterad häst, 9,6 för traven. I skritten är det lite farligt, Ida-Linn du måste vara försiktig för det är en stor skritt, men du gör det rätt 9,0, skojade Hess.
– Galoppen är verkligen i uppförsbacke, lite lite  oliksidig men väldigt fin, 9,3. Lösgjordhet 9,5 och framtida potential 9,5, en verklig medaljkandidat för unghäst-VM, så gott som perfekt tränade, avslutade Hess som dömde i Ermelo 2016. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden