Sport
13 juli 2017 16:35

Cloudy Bay bäst i 5-åringarnas final

SWB-valacken Cloudy Bay är årets 5-årsvinnare av Folksam Open i hoppning. Lotsad av Stephanie Holmén tog talangen befälet och Cloudy Bay besegrade såväl sina premiärnerver som alla konkurrenter.

Cloudy Bay bäst i 5-åringarnas final
Cloudy Bay är Folksam Opens bästa 5-åring i hoppning. @RolandThunholm

De 24 bästa 5-åringarna efter två semifinaler möttes i finalen av Folksam Open i hoppning. Nio satte felfritt igen och när det var dags att göra premiär mot klockan i omhoppning var Cloudy Bay (SWB, f 2012, e Hip Hop-Cortus, uppf Pernilla Nilsson, äg WGE Horses och Grevlundagården) snabbast med Stephanie Holmén i sadeln.

Jenny Andersson började tävla vinnaren i februari och Stephanie tog över i maj. Att som grön 5-åring göra premiär i Falsterbo är förstås riktigt stort.
– När han första gångerna kom in på banan här trodde han att han skulle dö – han var så spänd. Han är så försiktig och har så bra inställning att han löste det här ändå. Det var bra för de unga hästarna att få skritta inne på banan i morse och det gjorde honom gott, säger Stephanie och fortsätter:
– Han är väldigt lovande. Att ha rätt inställning och vara försiktig, precis som han är, är viktiga egenskaper.


Vinnarduon hyllades i eftermiddagssolen.

Emelie Marsh, WGE Horses, köpte Cloudy Bay på Swedish Select Horse Sales-auktionen för två år sedan. Strax efter hörde Lisen Bratt Fredricson av sig och snart ägde de, precis som i en del andra fall, hästen tillsammans.

Efter att ha visat upp sig från bästa sida lär intresset öka och just nu vet Emelie inte hur länge de kommer att ha kvar vinnaren, men klart är att alla är väldigt glada just nu.
– Gladast av alla var nog uppfödaren Pernilla, som grät av lycka vid banan. Vi har haft nära kontakt sedan auktionen, men har inte träffats förrän här i Falsterbo, säger Emelie.

Euphoria SN tvåa
Tvåa i den skarpa konkurrensen blev Birgitta Jonassons uppfödning Euphoria SN (SWB, sto, f 2012, e Crunch-Cardino, uppf Birgitta Jonasson, äg Håkansson Häst AB). Precis som Tove Håkanssons Zacramento, som går Nations Cup i morgon, rids Euphoria av Douglas Lindelöw.
– Jag har tävlat henne sedan april och haft henne hemma i tre veckor. Hon har gjort en ganska snabb resa och går från klarhet till klarhet, säger Douglas som med stor sannolikhet kommer att fortsätta tävla Euphoria SN.

Tredjeplatsen till godkänd hingst
Även på tredje plats landade en talang med en rutinerad ryttare. Lövsta Stuteris godkända Baloubet du Rouet-son Cayenne de Clarence 1352 (SF, hingst, f 2012, e Baloubet du Rouet-Alfa d’Elle, uppf Rene Marcotte, äg Lövsta Stuteri AB) reds till tredjeplatsen av Jens Fredricson.

Resultatlista med härstamning

Ekipagen som gick till omhoppning, fotade av Roland Thunholm:


Vinnaren Cloudy Bay (SWB) och Stephanie Holmén.


Tvåan Euphoria SN (SWB) och Douglas Lindelöw.


Trean Cayenne de Clarence och Jens Fredricson.


Fyran Curious Friday (SWB) och Victoria Almgren.


Femman Chino du Vlist Z och Anna Olsson.

 
Sexan Gilalitha och Elin Andersson.

Sjuan Calvady Z och Satu Liukkonen.


Åttan Berlinetta och Mathilda Thunholm.


Nian Triton Hästak 1330 (SWB) och Joel Andersson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden