Hoppning
7 februari 2018 10:45

Contant Q slutar tävla

ViljestarkArnold Assarssons Contant Q ska sluta tävla. Nu blir det avelsboxen på heltid för hopphingsten som har haft en del småskador de senaste åren. "Han är min favorithäst genom alla tider," säger Arnold Assarsson.

Contant Q slutar tävla
Segern i Strömsholms Grand Prix 2014 är ett av Arnold Assarssons bästa tävlingsminnen tillsammans med Contant Q. Foto: Roland Thunholm

Contant Q (KWPN f 2005 e Contendro 2-Indoctro, uppf B van Spijkeren) och hans ägare Arnold Assarsson presenterade sig ordentligt för den svenska hopppubliken när de vann både en 1,45-klass och Grand Prix-hoppningen på Strömsholmstävlingarna 2014. Efter det har ekipaget bland annat varit med på finaler i lag-SM och startat internationellt.

Avel på heltid
Nu är hingstens tävlingskarriär dock över och han ska ägna sig åt avel på heltid.
– Han har varit lite skadad till och från och det känns lite meningslöst att hålla på att hacka runt i samma klasser några år till, säger Arnold Assarsson.

Ryttaren har svårt att säga vilket som är hans bästa tävlingsminne tillsammans med hingsten, men Strömsholm 2014 är ett favoritminne.
– Han debuterade både 1,45 och 1,50 där och vann båda klasserna. Det var häftigt. Han är min favorithäst genom alla tider, men nu ska jag koncentrera mig på de yngre hästarna i stallet.
– Han har en så stark vilja att vara felfri, han är en riktig vinnarskalle. Ibland vill han så mycket att det blir lite onödigt svårt. Och så är han den snällaste hästen man kan ha, säger Arnold Assarsson.

217 SWB-avkommor
Contant Q har en del avkommor, 217 är registrerade i SWB. En av hans nu 4-åriga avkommor har Helena Lundbäcks förra tävlingskamrat Madick (e Cortez–Ceylon) som mamma.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden