Nyheter
6 mars 2020 15:21

Coronaviruset stoppar inte Dansk Varmblods Hingstekåring

UPPDATERADDen danska regeringen gick under fredagen ut och sa att alla evenemang som drar fler än tusen besökare ska ställas in. Dansk Varmblods Hingstekåring meddelade efter en dryg timmes överläggning att det välbesökta evenemanget inte ställs in. Reaktionerna i sociala medier svallar högt och lågt efter beslutet.

Coronaviruset stoppar inte Dansk Varmblods Hingstekåring
Springbank II VH gjorde succé vid förra årets hingstekåring. Foto: ridehesten.com

Uppdaterad text: Arrangören har senare under fredagen gått ut med ett tillägg angående de som har köpt biljetter till Dansk Varmblods Hingstekåring, men som känner sig oroliga på grund av coronaviruset. ”Vi vill förtydliga att detta inte handlar om pengar”, skriver arrangören på sin hemsida och erbjuder biljettköpare som inte vill besöka årets hingstekåring att byta till motsvarande biljetter 2021.

Under eftermiddagen har kommentarerna på Dansk Varmblods Hingstekårings Faceboooksida flödat i två olika riktningar med anledning av beslutet att inte ställa in.
”Det är oförsvarligt, över 60 000 människor passerar genom Hest och Rytter de här dagarna. Vi var där igår och det var snålt med handsprit”, kommenterar en dansk kvinna beslutet som Dansk Varmblods Hingstekåring publicerat på sin Facebooksida. ”Hest och Rytter” är den stora ridsportmässan som går av stapeln i anslutning till evenemanget.

”När vi har sjuka hästar runt omkring i landet stänger vi stallarna helt av rädsla för smitta. Men när det gäller människoliv, eller rättare sagt när det handlar om pengar, då är saken plötsligt en annan”, lyder en annan av många kritiska kommentarer mot beslutet.

Samtidigt fälls det många positiva kommentarer av personer som tycks vara på väg till det stora eventet under helgen. ”Bra att ni inte följer med i masshysterin, vi är inte i Kina eller Italien”, skriver en man. ”Jippi!” skriver många följt av glada emojisar.

Arrangörens motivering till att Dansk Varmblods Hingstekåring inte ställs in är att regeringens uttalande endast ses som en rekommendation. Ryttare, utställare, funktionärer och besökare befinner sig sedan flera dagar i mässhallarna och följer tävlingarna. Med detta som grund väljer arrangören således att fortsätta vidare med evenemanget utan ändringar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden