Sverige
17 mars 2020 18:29

Cyklist döms för misshandel av ryttare

MisshandelEn konflikt mellan en ryttare och en cyklist har lett till att cyklisten döms för att ha slagit ryttaren. Cyklisten får dock inget straff.

Cyklist döms för misshandel av ryttare
En konflikt mellan en ryttare och en MTB-cyklist har lett till en dom i Malmö tingsrätt. Foto: iStock

Det har gått över två år sedan händelsen, då en ryttare blev passerad av en cyklist på mountainbike på en smal väg. Enligt ryttaren passerade cyklisten i hög fart, vilket fick ryttaren att bli upprörd och skrika åt honom.

Situationen ledde till en högljudd ordväxling, och enligt domen i Malmö tingsrätt slutade det med att cyklisten gav ryttaren ett slag på kinden.

Det fanns inga vittnen till själva slaget, men kort därefter kom två andra personer till platsen. De har vittnat om bråket och om att ryttaren hade en rodnad på kinden.

Cyklisten har å sin sida berättat att han rullade förbi ryttaren utan att trampa när hon började skrika på honom, och att hon även slog honom med sitt ridspö.

Enligt tingsrätten är ryttarens och de två vittnenas berättelser mer trovärdig och sammanhängande.

Cyklisten döms därför för ringa misshandel, men Malmö tingsrätt skriver i domen att som en följd av den långa tid som förflutit sedan händelsen, anser tingsrätten att det finns skäl att meddela påföljdseftergift.

Cyklisten får alltså inget straff för misshandeln, och ryttaren får heller inte något skadestånd.

Ryttaren säger till Ridsport att hon vill att domen överklagas till hovrätten.
− Jag tycker inte att cyklisten ska kunna gå ostraffad, säger ryttaren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden