Sverige
23 januari 2021 06:00

Dags att nominera till Lövstas hållbarhetspris

Utmärkelse"Hjälp oss att hitta hästsveriges bästa hållbarhetsinitiativ 2021." Uppmaningen kommer från Lövsta Future Challenge nu när det är dags att nominera en person, ett företag eller en organisation till Lövstas hållbarhetspris 2021.

Dags att nominera till Lövstas hållbarhetspris
Hållbarhetspriset är en del av Lövstas miljöarbete. Foto: Ingalill Snitt

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge prisat personer, organisationer och företag för deras hållbarhetsinitiativ inom hästnäringen. Tidigare vinnare är bland annat Gina Tricot Grand Prix, Julmyra Horsecenter och Stall Kvickstorp.

I ett pressmeddelande berättas att det nu är dags att nominera till utmärkelsen i år. Priset delas ut för att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet inom hästnäringen och ridsporten. Lövsta Future Challenge vill lyfta goda exempel, små som stora, samt sprida kunskap och inspirera fler att arbeta mer hållbart.

”Vi vill lyfta alla sorters initiativ och lösningar som kan inspirera och bidra till en positiv förändring. Vi ser brett på hållbarhet och det kan vara allt från innovativa digitala lösningar, utveckling av nya material på anläggningar eller till utrustning, projekt för hästars välfärd till andra miljösmarta lösningar kring hästens vardag. Hjälp oss att hitta hästsveriges bästa hållbarhetsinitiativ 2021!” säger Alexandra Mörner, ordförande i juryn för LFC Hållbarhetspris i pressmeddelandet.

Priset kan delas ut till organisationer, initiativ, personer eller företag men även till produkter och tjänster som kan bidra till en hållbar hästnäring och ridsport. Pristagaren får 10 000 kronor.

Mer information på Lövstas webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden