Hoppning
9 november 2023 14:25

Dags för andra SM-veckan i Borås

MästerskapEfter att ponny- och childrenryttarna gjort upp om medaljerna under förra helgen drar nu ytterligare tre svenska mästerskap i hoppning igång i Borås. På torsdagen gör juniorer och young riders sin första SM-omgång, medan seniorerna får vänta till fredagen.

Dags för andra SM-veckan i Borås
Viktor Melin vann inomhus-SM med Atina 2022 - nu jagar de ännu ett guld. Foto: Roland Thunholm

Juniorerna inleder med en 1,35 under torsdagseftermiddagen, följt av en 1,40-klass för young riders. Mästerskapet fortsätter med en andra omgång på fredagen, där hindren har höjts fem centimeter – hit går alla som fullföljt den första omgången.

När det är dags för ungdomarnas final på söndag ligger hindren på 1,40 respektive 1,45. 20 ekipage får komma till start i varje ålderskategori, och svenska mästare blir de ryttare som har lägst antal fel totalt efter samtliga tre omgångar.

För seniorerna väntar omgång I på fredagen, en 1,50-klass med bedömning A:0. Felen tas med till söndagens final – dit de 20 bästa går – som hoppas på samma höjd, med en eventuell omhoppning om medaljerna.

Tidigare mästare i startfältet

Bland seniorerna finns regerande mästaren inomhus, Viktor Melin, i startlistan med sin rutinerade 18-åring Atina. Klassen har lockat 22 ekipage, där tre ryttare kommer till start med två hästar vardera.

Cornelia Bergstrand är regerande mästare inomhus för young riders och finns nu i startfältet igen, dock med annan häst än 2022 års guldhäst Valon. Hon möter hårt motstånd från totalt 24 andra ekipage.

I juniorernas mästerskap startar hela 44 ekipage, där regerande mästaren Beata Hermelin – som dessutom fallit för åldersstrecket – inte kommer till start. Anmäld är bland andra guldmedaljören från årets utomhus-SM, Mathilda Hansson, med två hästar.

Start- och resultatlistor
Equisport sänder live
SM-regler 2023
Tidigare SM-medaljörer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden