Fälttävlan
22 september 05:55

Dags för Breeders Trophy i fälttävlan

Breeders TrophySWB Equestrian Weeks smyger igång med Breeders Trophy och unghästchampionat i fälttävlan till helgen, denna gång arrangeras tävlingarna hos Össjö Hästsällskap utanför Ängelholm. Här hittar du allt du behöver veta inför starten.

Dags för Breeders Trophy i fälttävlan
Box Como vann Breeders för 4-åringar förra året - nu kommer han och Frida Andersen till start bland 5-åringarna. Foto: Kim C Lundin

Det infördes ett nytt upplägg för Breeders Trophy och Svenskt Unghästchampionat vid förra årets tävlingar hos Gärds Ryttarförening – 4- och 5-åringarna går samtliga tre moment i en följd, istället för som vid en vanlig tävling där momenten är uppdelade.

Samma upplägg används i årets upplaga hos Össjö Hästsällskap, där även 6-åringarna kommer till start men då i en tvåstjärnig klass.

De unga hästarna kommer att bedömas av en internationell domarduo, erfarna brittiskan Angela Tucker får i år sällskap av Thies Kaspareit, tidigare tysk olympisk lagguldmedaljör i fälttävlan.

– Det har hela tiden varit vår ambition att utveckla domarduon och blicka internationellt. Vi vill att det ska vara utvecklande både för de unga fälttävlanshästarna och deras ryttare, vilket vi tycker att både Thies och Angela tillför, säger tävlingsledaren Lars Christensson i ett pressmeddelande.

– Jag ser framemot att återigen få komma och döma Breeders Trophy i Sverige. Förra årets hästmaterial höll oerhört hög klass och det ska bli spännande att få se ännu fler startande ekipage som gör upp om titlarna i år, säger Angela Tucker. 

Breeders Trophy och Unghästchampionat

Det öppna unghästchampionatet och Breeders Trophy avgörs i samma klass. SWB-hästarna tävlar om både championat- och Breeders Trophy-titlarna, medan de hästar som är födda utomlands endast tävlar om championatstitlarna.

4-åringarna går på lördagen, 5-åringarna på söndagen och för 6-åringarna väntar dressyr på lördagen, och hoppning och terräng på söndagen.

Bland 4-åringarna är tolv hästar anmälda till Breeders, och ytterligare tre till championatet. I 5-årsklassen startar 15 hästar i Breeders, med tillägg av en häst i championatet. 6-åringarna är sex stycken till antalet, och en utlandsfödd häst är anmäld.

Start- och resultatlistor
Tidsprogram

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden