Hoppning
16 november 05:50

Dags för superfinalen i Prag med extra allt

LGCTÖver elva miljoner euro ska fördelas under säsongsavslutningen i Global Champions Tour, som för femte gången äger rum i Prag. Fyra svenska hoppryttare är med och slåss om prispengarna.

Dags för superfinalen i Prag med extra allt
Tredjeplatsen i Rom med Catch me Not S gav Peder Fredricson en plats i den individuella superfinalen i Prag. Foto: LGCT/Jorge Cunha

En spektakulär tävling som inte lämnar några utrymmen för misstag eller ursäkter. Så skriver arrangören i ett pressmeddelande inför superfinalen i Global Champions Tour och den tillhörande lagtävlingen.

I dag torsdag startar tävlingen med en första uppgörelse mellan lagen i en kvartsfinal. Bland lagen där finns Scandinavian Vikings med bland annat Henrik von Eckermann och Evelina Tovek.

 I morgon fredag kliver Stockholm Hearts in i lagtävlingen som direktkvalade till semifinalen genom sitt poängplockande under året. Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson ingår i det laget.

På söndag avgörs lagfinalen där 6,5 miljoner euro ska fördelas mellan de placerade lagen. Segrande lag får 2,5 miljoner euro, tvåan 1,5 miljoner, trean en miljon och så vidare nedåt.

Dessförinnan, på lördag kväll, ska de 16 ryttare som har lyckats bäst i Global Champions Tour över året göra upp i en super-Grand Prix med hinder på 1,65. Alla Grand Prix-segrare på GCT under 2023 har en given plats i startfältet, vilket innebär att Henrik von Eckermann kvalade genom sina seger i Stockholm.

Peder Fredricson har också en plats i super-GP, genom sin delade tredjeplats i Rom, där både ettan Henrik von Eckermann och tvåan David Will redan var kvalade till superfinalen.

I super-Grand Prix rider ryttarna om 1 250 000 euro, där segraren får 300 000 euro, tvåan 250 000 och trean 200 000 och så vidare nedåt.

I fjol vanns klassen av Daniel Deusser och Scuderia 1918 Tobago Z medan Henrik von Eckermann och King Edward tog hem segern 2021.

I samband med superfinalen i Prag rids också tvåstjärniga klasser där Ebba Danielsson och Ida Selin deltar.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
GCT-tv sänder live
Expressen sänder live
Discovery+/Eurosport sänder live

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden