Hoppning
22 september 2021 13:26

Dags för ungdomsryttarnas Nations Cup-final

Unga ryttareSverige har fyra lag på startlinjen när finalen i ungdomsryttarnas Nations Cup-serie rids i helgen. Alla lagen startar om från noll och under onsdagseftermiddagen går juniorernas och YR-ryttarnas första kvalrundor.

Dags för ungdomsryttarnas Nations Cup-final
Filippa Enmark är en av YR-ryttarna på plats. Hon rider King Kon Van't Valissenhof (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Sverige har deltagit i fyra av sju deltävlingar i FEI Jumping Nations Cup Youth Series 2021. Svenska lag har ridit i slovakiska Samorin, holländska Wierden och tyska Hagen. Dessutom deltog de svenska childrenryttarna även i belgiska Opglabbeek. I helgen, den 22-26 september, rids finalen i holländska Kronenberg och Sverige har fyra lag på startlinjen.

Sverige har tagit flera topplaceringar längs vägen. I Samorin vann childrenryttarna medan juniorlaget kom tvåa. Ponnyryttarna har lyckats ta två andraplatser och en tredjeplats. I och med resultaten har samtliga kategorier också tagit sig vidare till helgens final, där alla lag startar om på noll.

Så går finalen till

Finalen rids i en kvalomgång där de sex bästa lagen går vidare till själva finalklassen. Juniorer och young rider rider sina första kval under onsdagseftermiddagen medan children- och ponnyryttarna startar på torsdagen. Därefter blir det final för juniorer och young rider på lördagen medan children- och ponnyryttarna rider sina finaler på söndag.

Lagen kan ha fyra ryttare och tre resultat räknas. Finalen avgörs med grundomgång och omhoppning vid likaplacering. Resultat från första omgången följer inte med.

Svenska ryttare

CSIOY: Viktor Edvinsson, Filippa Enmark, Cora Hirn, Janelle Larsson, Philip Svitzer
CSIOJ: Ebba Danielsson, Filippa Lagergren, Lilly Landgren, Ida Selin, Josefin Torell
CSIOCh: Linnea Åberg-Cronin, Linn Arvidsson, Mathilda Hansson, Alicia Svensson, Carl-Hugo Westergren
CSIOP: Thea Gånehed, Ophelia Jenderholt, Tilda Sandstedt, Selma Staffare, Alicia Svensson

Start- och resultatlistor.

FEI Jumping Nations Cup Youth Series 2021 – mer information.

Kompletta regler.

Livesändning via Clipmyhorse (betaltjänst).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden