Dressyr
6 maj 2012 18:57

Triviant GP-bäst i Dagstorp

Dagstorp hade nästan 200 starter under lördag och söndag, från de unga talangerna till GP-ekipage. Charlotte Haid-Bondergaard dominerade GP-klassen med seger och placering. Men Mattias Jansson dominerade helgen genom att starta tolv gånger på sju hästar och ta hem tre segrar och ett otal placeringar.

Triviant GP-bäst i Dagstorp
Charlotte Haid-Bondergaard och Triviant fick domarna att enas om vem som skulle vinna GP-klassen i Dagstorp. Mikael Carlsson

Vägen till att bli ett samspelt ekipage har varit både krokig och i uppförsbacke, men Charlotte Haid-Bondergaard tycker om sin store Triviant.
-Nu jobbar vi tillsammans mot bättre samspel, då blir resultaten åt rätt håll, det känns så skönt, sa en lättad segrarinna som även var tredjeplacerad med Lydianus i GP:n.
-Det som gäller för oss är en långsiktigt satsning, jag och min man Rasmus tillsammans med Kyra Kyrklund har en plan som vi jobbar efter, nu fick vi ett kvitto.

 

Mattias Jansson startade Brisbane, utbildad av Mattias, såld till Schweiz och vidare till Emma Hindle. Den brittiska ryttarinnan har fått barn och tävlade själv internationellt i Mannheim med Diamond Hit, första starten sedan juli 2011. Med Brisbane har det inte fungerat i ridningen och Mattias har varit på hembesök. Nu tog ryttarinnan steget att sätta den store fuxen i träning hos Mattias under några månader. Mattias gick in på andraplatser i Int IB (tidigare Svår B:1) och GP, takterna sitter i men samspelet är lite ringrostigt.

Tillsammans med den godkände kolsvarte hingsten Dalwhinnie (SWB) 1180 var allt på sin rätta plats, Mattias lotsade den begåvade och ridbare hingsten till seger i St George och Int I.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-