Dressyr
10 juli 2013 19:09

Dansk dominans i 6-årsdressyren

Danskarna var ofina nog att inte släppa in en enda svensk ryttare på pallplats i semifinalen i Scandinavian Open för 6-åringar i Falsterbo. Gästerna knep fyra av de tio finalplatserna.

Dansk dominans i 6-årsdressyren
Kvalsegraren South West Rocazino och Bettina Laisbo. Copyright © MoM Media 2013. All rights reserved

Bäst gick det för valacken South West Rocazino (e Don Romantic-Latimer), som tillsammans med sin ryttare Bettina Laisbo är första reserv till unghäst-VM i Verden för Danmark. Ekipaget hölls som etta av en domare medan de andra två ville se dem som tvåa, men 73,476 procent räckte ändå till seger.

Möllegaarden’s Pas Partout, en svart hingst efter Don Primero med Andreas Helgstrand i sadeln, fick något ojämna domarsiffror men slutade på andraplats, strax före stoet Sirikit (e Hotline-Don Schufro) med Carina Nevermann Torup. De båda är redan uttagna till danska truppen till unghäst-VM.

Bästa svenska ekipage blev godkände hingsten Rausing 1233 på fjärdeplats, med sin ägare Sandra Sterntorp. Ekipaget fick ihop 70,857 procent.
För att ta sig till torsdagens final, vilket de tio bästa efter dagens semifinal gör, krävdes 67,667 procent. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden