Sport
10 juli 2014 14:40

Dansk dynamit i de ungas GP

Ingen rådde på danska ekipaget Martin Neergaard och Zilardo i de unga ryttarnas Grand Prix-final i hoppning på torsdagen. Irma Karlsson blev bästa svensk med en tredje plats.

Dansk dynamit i de ungas GP
Martin Neergaard såg till att det blev en dansk seger i ungdomarnas Grand Prix. Roland Thunholm

Det var 17 ekipage som startade Leksands Knäckebröd Young Rider Grand Prix. Nio av dem var felfria i grundomgångens 1,45-bana som inte såg ut att vara någon större svårighet för ekipagen. 

I omhoppningen blev det mer nerv i tävlingen, som reds inför fullsatta läktare på stora banan. Flera svenska ekipage var med och fajtades om segern och bäst gick det för Irma Karlsson och Wireina. Ekipaget fick ett bra flyt genom omhoppningen och var felfria i mål. Tiden räckte till en tredje plats i klassen, drygt tre tiondelar efter vinnaren. Danske Martin Neergaard och 10-årige KWPN-valacken Zilardo (e Horse la Loi) hittade de kortaste vägarna i omhoppningen och var dessutom felfria. Martin Neergaard fick 15 000 kronor för sin seger. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden