Avelsnyheter
1 april 2020 06:25

Dansk ponnyutställning flyttas online

CoronasmittanDen danska welshponnyföreningen har, som många andra raser, fått ställa in sin utställning under våren. Föreningen har nu istället tagit initiativ till en utställning online, där medlemmarna får sina ponnyer bedömda med hjälp av foton.

Dansk ponnyutställning flyttas online
Danska welshponnyföreningen har skickat ut instruktioner om hur bilderna till online-utställningen ska se ut.

Föreningen skriver på sin webb att de är medvetna om att onlineutställningen inte kan ersätta en riktig utställning, men hoppas ändå på att många tar chansen att visa upp sina ponnyer. Bilderna ska bedömas av domaren Harold Zoet, en välkänd holländsk uppfödare.

Man deltar genom att skicka in ett uppställningsfoto, taget i mars eller april i år. Därefter ska bilderna delas i en Facebookgrupp, där domaren Zoet kommer att nominera två ponnyer från varje åldersgrupp – för att sedan utse vem som blir Best-In-Show och reservsegrare. Medlemmarna i Facebookgruppen kommer också att kunna rösta på sina favoriter, och det ska delas ut priser bland de som väljer samma vinnare som domaren i slutändan. Segraren utses i början av maj.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden