Dressyr, Ponny
11 juli 2021 17:19

Dansk seger i ponnyernas kürfinal

FHS 2021Åtta av Sveriges bästa ponnyekipage gjorde upp i en jämn kamp när finalen av Equestrian Stockholm Ponny Kür gick av stapeln i Falsterbo under söndagseftermiddagen. Kvalsegraren Josephine Gert Nielsen drog det längsta strået när hon återigen red hem segern med Timm's My Fritz.

Dansk seger i ponnyernas kürfinal
Josephine Gert Nielsen toppade kürfinalen med Timm's My Fritz. Foto: Roland Thunholm

Danska Josephine Gert Nielsen stod ensam för det internationella motståndet i ponnykürfinalen, som var öppen för sju svenska ryttare och en internationell gäst. Med Timm’s My Fritz (val -14, okänd stam, äg Pernille & Ulrik Gert Nielsen) red hon hem en klar seger i lördagens uppvärmning, och i finalen gjorde hon ännu en fin uppvisning som ledde till vinst.

Domarna var inte helt överens, och bakom segraren det blev en jämn fajt om placeringarna – Angelina Brink slutade även idag som tvåa med sin skimmel Weber af Kongshöj på 71,24 procent med domarsiffrorna 2-3-5.

Angelina-brink-weber-af-kongshöjd-2-210711-rt
Angelina Brink och Weber af Kongshöj. Foto: Roland Thunholm

Två svenska EM-ekipage fanns i startfältet, och för Ebba Lindholm/Untouchable och Stella Hoff/Champ of Dance P blev det ett fint genrep inför mästerskapet i augusti – Ebba slutade på 71,19 procent och en tredjeplats, med Stella strax bakom som fyra med 70,31 procent.

Mer information om kürfinalen kommer i separat artikel.

Resultat

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Equisport sänder live från Falsterbo (betalkanal)

Falsterbos egen kanal sänder vissa klasser (gratis)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden