Dressyr
18 oktober 2013 21:23

Danskt i St Georgtopp

Det blev tre danska ekipage i topp i kvällens sista klass i Odense, inledningen på lilla rundan Prix St Georg. Mattias Jansson och Dalwhinnie 1180 tog en femte plats i det tretton ekipage stora startfältet.

Danskt i St Georgtopp
Sidsel Johansen med Alibi D. Kim C Lundin kim@witnet.se

Segrade gjorde klassens första startande Blue Horsstuteriets förste beridare Maria Anita Andersson på det eleganta stoet Karina Lihmskov, en Blue Hors Don Romantic dottet med fullblodsmorfar i Temple Wind xx.

Kanske hade resultatlistan sett annorlunda ut om andra ryttaren Sidsel Johansen kommit före i startlistan, två domare hade henne som etta. Sidsel hade stora framgångar och red i det danska landslaget med den svarte Schianto när han skadade sig och pensionerades. Nu har hon en ny häst på gång i Alibi D. 

– Jag är riktigt glad för min nya talang. Han är så ridbar och har ett fantastiskt huvud och temperament, ingenting är svårt. Jag tycker han är minst lika om inte mer talangfull än vad Schianto var, en riktig världshäst, sa en glad Sidsel som gjorde sin och hästens andra start på nivån. I morgon blir det debut i Intermediare I.

Ditte Mikkelsen och Don Rhodian delade domarna med procent från 66 till 71 men det blev en tredje plats trots ett litet tungt intryck.

Unga Danielle Heijkoop gjorde debut i Hollands landslag till EM med sin GrandPRix häst Kingsley Siro. Med sin lillarundanhäst Kingsley Badari visade hon att det finns hästmaterial för flera år framöver. Gribaldi-sonen gjorde en fin uppvisning men fick inte domarna att välja 7,5 före 7 eller 6 på poängskalan.

Mattias Jannson och Dalwhinnie 1180 gjorde en prydlig uppvisning. Mycket villig och mjuk, men fick ett misstag i vänsterpiruetten som dömdes hårdare än den såg ut. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-