Världen
14 februari 2015 09:23

Danska förbundet markerar mot distans

Det danska ridsportförbundet sätter ner foten när det gäller distansritt och inför restriktioner för danska ryttare som vill tävla i Mellanöstern.

Det är efter den uppmärksammade händelsen när tre hästar dog i samband med en distanstävling i Abu Dhabi som det danska ridsportförbundet har agerat. På sin hemsida berättar förbundet att det inte längre kommer att tillåta att danskar startar i nationella tävlingar i Mellanöstern förrän Internationella Ridsportförbundet, FEI, har tagit någon form av kontroll av de förhållanden som råder under denna typ av tävlingar. Danska ridsportförbundet tycker bland annat att det är oetisk använding av mediciner och orimliga krav på deltagande hästar under dessa tävlingar. Restriktionerna är ett sätt att tydligt visa att förbundet tar avstånd från detta. 

Danska ekipage kommer även i fortsättningen att få tävla i Mellanöstern om den aktuella tävlingen lyder under FEI:s reglemente. Ekipaget måste dock ha lämpliga kvalifikationer. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden