Dressyr
11 juli 2013 18:12

Knapp seger för danskarna

En svensk häst lyckades ta sig in på pallen i finalen i Scandinavian Open för 6-åringar - godkände hingsten Rausing 1233 spräckte dansktrion genom sin tredjeplats.

Knapp seger för danskarna
Sandra Sterntorp var mycket nöjd med Rausings program.

Hade det inte varit för de två missar som Rausing fick, kunde det mycket väl varit blågult  i topp. Men nu blev det istället kvalsegraren South West Rocazino (e Don Romantic-Latimer), med Bettina Laisbo i sadeln, och kvaltvåan Möllegaarden’s Pas Partout (e Don Primero) med ryttaren Andreas Helgstrand som tog hand om guld och silver i en finalklass som blev väldigt jämn.

Sandra Sterntorp lyckades rida in Rausing 1233 (e Rock Forever-Dimension, uppf Friedrich Vekens, äg ryttaren & Elizabeth Ball) på pallplats med sina 72,095 procent. Hingsten fick bland annat en nia för sin ökade skritt.
– Jag är väldigt nöjd, han kändes fantastisk, riktigt elektrisk och på hugget. Men vi fick ett galoppinslag i första travökningen, och en miss i första bytet. Jag tror han tog i lite för mycket, han ville så mycket. Men sådana missar gör mig inget, säger Sterntorp.

Rausing gillade verkligen att visa upp sig i Falsterbo, och nu hoppas Sandra på en biljett till unghäst-VM.
– Han har tre fantastiska gångarter och har verkligen i Verden att göra.

Resultat

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden