Hoppning
18 juni 18:55

Erik Nordström bästa svensk i U25-finalen

SHW 2023Oddsen var låga på att belgaren Thibault Philippaerts skulle ta hem även den tredje och sista klassen i ungdomarnas Lövsta Future Challenge på Stadion, men ett nedslag satte stopp. Istället gick segern till Danmark – bästa svensk blev Ridsports bloggare Erik Nordström.

Erik Nordström bästa svensk i U25-finalen
Erik Nordström firar ett år som bloggare på Ridsport! Foto: Roland Thunholm

De 20 ekipagen fick tackla en 1,50-bana med omhoppning på söndagseftermiddagen, den allra sista klassen på Stockholm Stadion. Fem av dem var svenska ekipage, men Erik Nordström var den enda som lyckades ta sig till omhoppning.

Lillebror Philippaerts, 22-årige Thibault, var sugen på ett hat trick men när en bom föll redan i grunden med Cap du Marais var segerchanserna snabbt grusade för belgaren.

Benedikte Rie Truelsen-cassina 1 230618 Rt
Benedikte Rie Truelsen och Cassina Z på väg mot segern i Lövsta Future Challenge U25. Foto: Roland Thunholm

Sex ekipage gick ut i omhoppningen, där Benedikte Rie Truelsen hade den otacksamma uppgiften att starta först. Danskan, som är regerande nordisk mästare i hoppning bland seniorer, hade inte mycket att välja på i sin jakt på vinst utan satte upp ett rasande tempo med Cassina Z (ZANG sto f -06, e San Patrignano Cassini-Voltair, äg Capacity Horses).

Oslagbar danska

Ingen visade sig senare vara i närheten av att slå danskan – som varit felfri hela helgen – utan hon fick leda det sista ärevarvet och ta emot en prischeck på 6 550 euro.

– Cassina har hoppat fantastiskt hela helgen och idag fick vi verkligen till en snabb runda i omhoppningen. Jag visste att vi var tvungna att ge allt för en chans att vinna och det gjorde vi med. Det här är tredje gången jag har fått chansen att rida Lövsta Future Challenges U25-klasser här i Stockholm och det har helt klart blivit min favorittävling, sa Benedikte Rie Truelsen efter klassen.

Erik Nordström blev precis som i fredagens klass bästa svensk med One Aventador, efter ett nedslag som placerade dem som sexa idag.

Resultat

Här en intervju med Erik Nordström som gjordes under helgen på Stadion:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden