Dressyr
27 oktober 2017 14:15

Där satt den, Danny Black

Elmia 2017Det blev sex 7-åringar som gjorde upp i dressyrfinal och där levererade Danny Black sin andra seger på två starter riden av Sofie Lexner.

Där satt den, Danny Black
Em härligt glad 7-årssegrare Danny Black riden av Sofie Lexner. Foto: Kim C Lundin

Finalen reds i konventionell Prix St Georges och inte i det unghästprogram för 7-åringar som slagit igenom under året på bredfront.  De tre domarna var Wiveca Schenholm, Maria Colliander och Anki Tifelt med Maria Colliander placerad vid C. Sex ekipage gjorde upp i finalen som gick

Sist ut i klassen och högst upp på pallen var Sofie Lexner med kompetente Danny Black (Hann f – 10 e Desperados- Fleurop, uppf Ute Steuwer, äg Christinelund Dressage). De satte en riktigt fin ritt som lovar mycket även om den samlade skritten kändes snudd på farlig i takten från sidlinjen. Härliga procent på 72,456 gav dem segern.
– Han var lite tröttare idag än i går men så himla fint med mig på banan så jag är otroligt nöjd, sa Sofie Lexner.
– Det här blir en riktigt fin Grand Prix häst om något år. Efter Falsterbo fick han en liten infektion så detta var vår första start sedan dess.
– Dannys bästa gren är piaff och passage, det kommer om ett år eller två.

Danny Black
Se sån stil han har 7-årsvinnaren Danny Black. Foto: Kim C Lundin

Mr Elmia unghästklasser alias Jacob Nörby Sørensen tog hem andra plats med en gänglig och valpig stoor gosse vid namn Møgelbjergs Romeo (DWB f -10 e Blue Hors Rush Hour- Blue Hors Don Romantic, uppf Jytte og Hans Knudsen, äg Bjarke Laustsen). Totalt 69,78 procent.
– Han har jag bara ridit i ett halvår och han är ganska mycket baby, han är nog 1,75 plus en del till. Romeo gjorde här sin tredje tävling och detta är så nytt för honom.
– Idag var Romeo mycket mer avspänd och med mig så jag är otroligt nöjd med honom och känslan.
Nå Jacob, nu har du ridit klart, blir det något fira av alla dina framgångar på Elmia?
– Ja nu ska jag fira med att åka hem, ta en ordentlig dusch, äta lite god mat och sova ut i min egen säng, det blir fint, sa Elmias mesta unghästmästare Jacob Nörby Sørensen.

Mogelbjergs_romeo
Møgelbjergs Romeo och Mr Elmia Unghästklasser. Foto: Kim C Lundin

Sandra Sterntorps partner på banan var Leo Degraunch (Old f – 10 e Sir Oldenburg- Welt Hit II, uppf Heinz Lampe, äg Helene HolztKarlsson) som var entusiastisk över uppgiften och visad i härlig form. Totalt 69,474 procent.
– Det kändes väldigt bra och han är otroligt pigg och glad, det får han vara, jag gillar när det tycker om det vi sysslar med.
– Leo tycker den här nivån är lite för lätt nu, han vill göra mer avancerade saker. Vi vet inte riktigt om det blir fler tävlingar i år, planen är inte helt klar, nu gläds vi åt det här, kommenterade en nöjd Sandra Sterntorp.

Leo Degraunch
Sandra Sterntorp med tredjeplacerade Leo Degraunch. Foto: Kim C Lundin

Övriga finalister i klassen i resultatordning.

Autograf Q
Autograf Q Foto: Kim C Lundin
Flawless
Flawless Foto: Kim C Lundin
Cabaletta Sb
Carl Hedin med Cabaletta SB. Foto: Kim C Lundin

Resultat

Webb-tv

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden