Dressyr
12 juli 2020 08:02
Ridsportplus

Därför lämnar ”Loi” Lindström beridarjobbet i Tyskland

IntervjuBeridaren och Ridsports tidigare bloggare Louise "Loi" Lindström är tillbaka i Sverige igen efter ett år på välrenommerade Gestüt Bonhomme i Tyskland. I den här intervjun berättar hon om sitt beslut och sina framtidsplaner.

Därför lämnar ”Loi” Lindström beridarjobbet i Tyskland
Loi Lindström med en av Gestüt Bonhommes hästar, 4-årige Bernstein (e Bernay-Harvard-Feinbrand). Nu är beridaren tillbaka i Sverige igen. Foto: Robert Conredel

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Beridaren Louise ”Loi” Lindström, känd som bloggare och krönikör för Ridsports läsare, började arbeta som beridare på Gestüt Bonhomme, väster om Berlin i Tyskland, i höstas.

Nu är hon tillbaka i Sverige och Stockholm igen.
– Ett år utomlands känns just nu lagom länge, säger hon.

Vad har du med dig i form av lärdomar och erfarenheter från Tyskland?
– Dels har jag själv utvecklats mycket på hästryggen och fått rida många olika hästar, dels har jag fått ta del av andra ryttares träningssystem.
– Dessutom har jag fått inblick i verksamheten på en större hingststation med allt vad det innebär, från hingstvisningar till daglig träning, och även uppfödning och försäljning.

Vilka är dina bästa minnen från tiden därifrån?
– Många av mina bästa minnen från tiden i Tyskland är ridpass på mina utbildningshästar. Men extra högt smäller våra hingstshower – dels den vi hade hemma på Bonhomme, och dels den vi hade i Vechta tillsammans med bland annat Therese Nilshagens Lodbergen.

Vad ska du göra nu?
– Nu ser jag fram emot att fortsätta arbeta med häst- och ryttarutveckling på hemmaplan. Sedan jag berättade att jag kommer hem har kalendern fyllts på snabbt med allt från inridning till dressyrträning, så det känns superkul.
– Jag kommer att ha möjlighet att ta mig an hästar för vidareutbildning och tävling. Ytterligare ett spännande projekt ligger på lut, men det är lite tidigt att berätta mer om.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden