Sport
21 februari 2017 12:56

Därför nobbar Telde Göteborg

Minna Telde fick tidigt frågan om hon ville göra comeback med mästerskapshästen Santana efter en lång tids sjukdom under världscuptävlingarna i Göteborg. Men den svenska landslagsryttaren valde en annan tävling.

Därför nobbar Telde Göteborg
Minna Telde avstod att starta Santana i Göteborg och har dessutom blivit sjuk. LottaGyllensten

Minna Telde och hennes Santana (HANN hingsf f 2001 e Sandro Hit-Rubinstein I uppf Ingo Pape Heemoor-Basbeck) var ett självklart ekipage under svensk flagg på internationella mästerskap under flera år. De har representerat Sverige på EM, VM, världscupfinal och OS. Men nu har hingsten varit borta från de stora arenorna sedan EM sommaren 2015. Hingsten var svårt sjuk och buköppnades. 

Minna Telde fick frågan om hon ville göra comeback inför hemmapubliken under världscuptävlingarna i Göteborg som rids denna vecka – men tackade nej. Hon valde i stället att norska Vestfold som rids måndat, tisdag och onsdag den här veckan för hingstens comeback.
– Det var en lagom tävling för Santana att gå ut på efter detta långa tävlingsuppehåll, säger Minna Telde.

Ekipaget ströks dock före start i Norge och spekulationerna om Santanas tillstånd började. Men den här gången är det Minna Teldes egen hälsa som spökar.
– Jag har fått vinterkräksjukan från dagis, säger Minna Telde som har småbarn.
– Så jag är inte ridduglig. Men det är ju övergående, fortsätter hon.

Världscupen i Göteborg börjar med Grand Prix på torsdag och Grand Prix kür på fredag. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden